Koršič: občinski uslužbenci potrebujejo parkirišča

Goriška občinska svetnica SSk Marilka Koršič je postavila svetniško vprašanje županu občine Gorica Rodolfu Ziberna.

Svetnica stranke lipove vejice se je navezala na popravila strehe mestne palače. “Gre za pravi biserček, ki nam ga vsi lahko zavidajo. Ker vanjo večkrat prihajam, razmišljam, kako se je v zadnjih letih prav malo naredilo za vzdrževanje palače in njene okolice”, je zapisala Marilka Koršič.

Prostori za parkiranje so neurejeni

“Danes bi se ustavila pri stranskem vhodu iz ulice Barzellini in sicer pri velikem dvorišču. Tam so delavnice in parkirišče za občinske uslužbence,” je nadaljevala goriška svetnica SSk. Izpostavila je neurejenost prostora za parkiranje, kjer je težko obračati in so tla polna lukenj in luž, ko dežuje. Pa tudi, da je iz tega dvorišča, po avtomatski zapornici, vhod v občinski park, ki obdaja glavno poslopje.

Težave s parkiranjem tudi na cesti

“Tukaj je nekaj prostorov za občinske svetnike, odbornike in funkcionarje,” je še navedla svetnica SSk Marilka Koršič. Dodala je, “da je vse zelo tesno in marsikdo sili z avtomobilom na steze samega parka.” V nadaljevanju je Koršičeva še izpostavila, da so težave tudi s parkirnimi prostori zunaj občinskega kompleksa. V ulici Barzellini je sicer na razpolago vrt nekdanje šole. Ob vhodu stoji tabla z napisom, da je prostor rezerviran za občinske potrebe. “Žal pa prav tam lahko parkira kdorkoli. Problem sicer ni nov. V zandjih časi pa zgleda, da je ta prostor zaprt in ga je prevzelo sodišče”, je še povedala Koršičeva in vprašala župana Rodolfa Ziberno, naj pove, kakšno je dejansko stanje.

Kako naj parkira 300 uslužbencev?

“Razmišljala sem tudi, kako je sploh s parkirnimi prostori v bližini in kje lahko sploh parkira 300 občinskih uslužbencev svoje avtomobile. Ali morda veste, katerih prevoznih sredstev se uslužbenci poslužujejo”, je Koršičeva nadaljeva z vprašanjem. Ugotovila je, da je parkiranje v ulici Roma , na trgu Municipio in ulici Barzellini možno samo, kjer so plave črte. V Kapucinski ulici je parkiranje prosto, a je vedno zasedeno. Večji parkirni prostor je le v ulici Baiamonti, malo dlje od marketa, a je tudi ta  že zjutraj zaseden. “Verjetno pa bi se dalo ta parkirni prostor v občinski lasti na kak način povečati. Gotovo bi bila to rešitev za občinske potrebe in še za potrebe drugih dejavnosti”, je še povedala Marilka Koršič.

“Vprašujem Vas, gospod Župan, če ste kdaj vzeli v poštev to možnost in ali načrtujete druge rešitve”, je sveje svetniško vprašanje zaključila svetnica SSk v goriškem občinskem svetu.

Ulica Barzellini v Gorici
Deli