Vsi na volišča in strnjeno glasujmo za Francesca Russa!

Poziv tržaškega pokrajinskega tajništva SSk

Nobenega dvoma ni, da je izbira kandidata za župana na bližnji balotaži bistvenega pomena za prihodnost Trsta in še predvsem za našo narodno skupnost. Tokrat ne gre samo za našo volilno pravico, ampak predvsem za našo skupno dolžnost – preprečiti nov vzpon Slovencem in ostalim nasprotnih sil.
Francesco Russo poučuje na univerzi, je torej v stiku s svetom znanosti in proizvodnje, a tudi z mlajšimi generacijami. Ima vizijo Trsta, ki je odprt v prihodnost in prijazen do sosedov, je pripravljen spoštovati pravice, poskrbeti tudi za okolico in za kraško podeželje ter skrbeti za naslednje generacije.
Izbira, ki je pred nami, je tokrat zelo enostavna: kakšen Trst z okolico si želimo kot občani in Slovenci? Si res lahko želimo upravo, ki napoveduje vrnitev mrkih časov in zastoj razvoja?

Ne, mi verjamemo in delamo za upravo, ki je prijazna ljudem in naši skupnosti, ki spoštuje našo zgodovino, jezik in identiteto in dela za prihodnost.

Fratelli d’Italia so nevarnost za Trst

Potrditev dosedanjega župana bi pomenila prepustiti Trst v rokah desničarske Melonijeve stranke, kamor sodijo najbolj zakrknjeni somišljeniki starega misovskega gibanja. Vsi vemo, kaj to pomeni še predvsem na področju uživanja in uveljavljanja pravic naše narodne skupnosti. Stranka Fratelli d’Italia bi z županom Dipiazzo v tržaškem občinskem svetu imela kar tretjino svetnikov večine in največjo težo v občinskem odboru. Med njimi so osebe, ki so skrajno desno in nacionalistično profilirane. Gre za ljudi, ki ne zagovarjajo dialoga in medsebojnega sodelovanja, ki ne spoštujejo naše identite in zasmehujejo krvavi davek, ki smo ga Slovenci plačali v dobi fašizma.

VSI NA VOLIŠČA!

Dne 17. in 18. oktobra 2021 MORAMO VSI NA VOLIŠČA – tudi tisti, ki so morda pred dvema tednoma ostali doma – in prekrižati ime Francesco Russo. Ne glede na navezanost in simpatijo do osebe, saj gre za upravo tržaške občine v celoti. Z njegovo izvolitvijo bomo tudi povečali število slovenskih svetnikov v tržaškem občinskem svetu in zagotovili slovensko prisotnost v županovi upravni ekipi.

Tržaško pokrajinsko tajništvo Slovenske skupnosti

 

Deli