Pogovor z Borisom Pahorjem

Slovenska skupnost se na prihodnjih deželnih volitvah predstavlja s številno in raznoliko skupino kandidatov, ki kandidirajo na petih avtonomnih listah v pripadajočih volilnih okrožjih FJK. Med kandidati lipove vejice je že od vsega začetka vzbudilo zanimanje s strani vsedržavnega in mednarodnega tiska kandidatura prof. Borisa Pahorja, ki predstavlja prepričano podporo zbirni stranki slovenske narodne skupnosti v FJK. Prof. Boris Pahor, ki je častni predsednik SSk in bo avgusta letos dopolnil 105. leto starosti, je poznan kot uveljavljen pisatelj na državni in evropski ravni, je živa priča grozodejstev nacističnih taborišč in fašističnega preganjanja, je borec proti vsem totalitarizmom ter trden zagovornik pravic manjšin in demokratičnih vrednot Evrope.

Vrednote, iz katerih je živel in bil preizkušan, a tudi prihodnost Evrope in spoštovanje vloge narodnih ter jezikovnih manjšin, ki jo sestavljajo, bodo glavne teme na javnem srečanju s prof. Borisom Pahorjem, ki bo v ponedeljek, 23. aprila 2018, ob 17.30 v dvorani San Nicolò v Hotelu Palace Suite-Continentale (ul. Dante 6/A) v Trstu.

Srečanje bo uvedel Igor Gabrovec, deželni svetnik SSk in podpredsednik Deželnega sveta FJK v iztekajočem se mandatu ter ponovni kandidat SSk. Sledil bo pogovor s prof. Borisom Pahorjem, med katerim se bosta z njim pogovarjala o različnih temah dve uveljavljena zastopnika tržaškega časnikarstva: Luciano Ceschia, ki je bil v svoji dolgi časnikarski karieri tudi odgovorni urednik dnevnika Il Piccolo ter državni tajnik časnikarskega sindikata ter Marij Čuk, časnikar, pisatelj in poet, bivši glavni urednik slovenske redakcije deželnega omrežja RAI.

Stranka Slovenska skupnost začenja s tem prvovrstnim dogodkom zadnji in odločilni teden volilne kampanje za deželne volitve, ki bodo v nedeljo, 29. aprila.

 

Tiskovni urad SSk

 

Trst, 21. april 2018

Deli