Marko Zavadlav: Mi smo tu!

Od rojstva živim v Štandrežu, kjer imam družino s tremi otroki. Zaposlen sem kot skladiščnik pri goriškem podjetju. Doma pa sem si ustvaril kmetijo, ker mi je od vedno zelo pri srcu obdelovanje naše zemlje, kot je bila nekoč tradicija v Štandrežu. Prav v razvoju kmetijstva vidim več priložnosti za mlade, saj postaja vedno bolj pomembno gojenje povrtnin in sadja v bližini doma. Član sem tudi naše Kmečke zveze, ki združuje slovenske kmetovalce. Verjamem v stalno izobraževanje na kmetijskem področju, v oživitev kmetijstva v nižinskem predelu goriške občine in v potrebo izgradnje namakalnega sistema.

Na povabilo krajevne sekcije SSk sem sprejel, da kandidiram za goriški občinski svet na listi GORIZIA 100 SOGNI. Zavzemal se bom za sožitje in spoštovanje goriških kultur, zaradi tega je nujno potrebno, da skupaj odločno nadaljujemo z izvajanjem zaščitne zakonodaje za Slovence. Verjamem, da bo naš županski kandidat Roberto Collini odločna na naši strani.

V Štandrežu podpiram kulturno in prosvetno delovanje. Bil sem za en mandat svetnik rajonskega sveta in prav zaradi tega občutim veliko pomanjkanje tega krajevnega občinskega organa, ki je naredil vedno veliko stvari za vse, od župnije, do kulturnih in športnih društev ter sociale. Prepričan sem, da imamo tudi navadni občani pravico do sodelovanja pri upravljanju in soodločanju. Zaradi tega sem si izbral geslo: Mi smo tu!

Deli