V kratkem objavljen razpis za financiranje vzdrževanje stavb slovenske manjšine

Na predlog odbornika Torrentija je deželni odbor na včerajšnji seji sprejel odločbo o razpisu, ki bo financiral vzdrževalna dela na stavbah, v katerih se odvijajo kulturne, rekreativne, športne in socialne dejavnosti organizacij slovenske narodne manjšine. Novico z zadovoljstvom najavlja deželni svetnik Slovenske skupnosti Igor Gabrovec, ki si je s kolegom Ukmarjem med obravnavo letošnjega finančnega rebalansa posebej prizadeval za to postavko.

Na razpis, ki bo objavljen v kratkem, se bodo lahko s prošnjami za vzdrževalna dela prijavili lastniki oz. uporabniki prostorov, kjer se odvija delovanje organizacij, ki so vpisane v deželni seznam slovenske manjšine. Z razpisom bo dodeljenih skupno 300.000 euro prispevkov, vsaka odobrena prošnja pa bo podprta z najmanj 10.000 in največ 40.000 euro pomoči na podlagi kriterijev, ki bodo upoštevali tipologijo in nujnost predvidenih del ter dejansko uporabnost prostorov.

Rok za predložitev prošenj bo potekel 31. oktobra, vzdrževalna dela, na katera se bodo nanašale prošnje pa se bodo morala zaključiti do 30. septembra 2017.

Trst, 1. oktobra 2016

Deli