Tanja Peric spregovorila na XIV. Vseslovenskem srečanju

Tanja Peric, predstavnica skupine Mladi za Prihodnost – mladinske sekcije zbirne stranke Slovencev v Italiji, je v petek nastopila v dvorani mali dvorani Državnega zbora, kjer se je odvijalo XIV. Vseslovensko srečanje Slovencev v zamejstvu in po svetu. V njenem govoru je zbrnim rojakom iz zamejstva in sveta predstavila stanje slovenske narodne skupnosti v FJK in prizadevanja za izvajanje temeljnih določil zaščitnega zakona.
XIV. Vseslovensko srečanje je tudi tokrat posvetilo pozornost vprašanju mladih in mlada predstavnica SSk, ki je letos kandidirala za evropske volitve na listi SVP, je poudarila pomen vključevanja mladih v manjšinsko politiko. Ta se mora posodobiti in se otresti starih delitev, ki Slovencem v zamejstvu zavirajo pri razvoju v skladu s smernicami sodobne evropske družbe.
XIV. Vseslovensko srečanje je vodil predsednik Danijel Krivec, ki predseduje državnozborski komisiji za Slovence v zamejstvu in po svetu. Prisoten je bil tudi minister Gorazd Žmavc in državna sekretarka Brigita Čokl.
Deli