SSk Zgonik: smo ljudje, ki tukaj delamo in živimo

Stranka Slovenske skupnosti je v torek priredila srečanje v Saležu, na katerem je predstavila kandidate za občinske volitve v občini Zgonik. Krajevni tajnik stranke in županski kandidat Dimitrij Žbogar je izpostavil temeljne točke programa. Predstavil je nato pomlajeno ekipo kandidatov za občinske svetnike, s katero se SSk predstavi volilcem: Lucija Milič, Mitja Rebula, Andrej Skerlj, Marina Milcovich, Zdravko Skupek, Andrea Blasina, Kristina Skerli, Igor P. Merkù.

SSk si v prvi vrsti želi celosten razvoj občine, zato je glavni programski poudarek na gospodarskem razvoju teritorija ob upoštevanju ekoloških načel vzdržnosti. Ob tem gre še podpora kulturnim, športnim, šolskim in drugim dejavnikom v občini. Med programske točke spadata tudi racionalizacija in izboljšanje občinskih storitev ter javnih prevozov.

Prisotne so nato pozdravili pokrajinski predsednik Igor P. Merkù, pokrajinski tajnik Peter Močnik ter deželni podtajnik Igor Gabrovec. Močnik je pohvalil kakovostno kandidatno listo, saj gre za domače in sposobne ljudi, označil je volilni program kot povzetek tega, kar dosedanja občinska uprava ni opravila. Zlasti neizkoriščene možnosti proseške postaje, za obnovo in širitev infrastrukture prostocarinskega območja, da bi tako ustvarili nova delovna mesta. Močnik je obžaloval nerazumljivo zadržanje Demokratske stranke, ki v zgoniški občini ni hotela podreti starih ideoloških delitev med Slovenci ter ustvariti plodno sodelovanje med strankami, ki so izraz domačinov.

Igor Gabrovec je podčrtal pomen nastopanja na volitvah, saj prav v težkih političnih trenutkih, kot je sedanji moramo verjeti v najboljši rezultat, če se mu prepričano posvetimo.

Županski kandidat Dimitrij Žbogar je ob koncu izrazil optimistični pogled na volilno preizkušnjo. “Dodana vrednost te liste”, tako še Žbogar, “je ta, da jo sestavljajo ljudi, ki delajo in živijo v tej občini. Hočemo biti soudeleženi pri načrtovanju bodočnosti naše skupnosti!”


Deli