Igor Gabrovec podpredsednik Deželnega sveta FJk

Stranka Slovenska skupnost izraža zadovoljstvo ob izvolitvi Igorja Gabrovca za podpredsednika Deželnega sveta FJk, obenemu mu čestita za ponovno pomembno priznanje, ki potrjuje pravilno začrtno politično pot v smeri čim širšega uveljavljanja načela zbirnosti. Na deželnem nivoju je to gotovo nov pomemben uspeh, ki ga SSk v svoji štiridesetletni zgodovini še ni dosegla. Podpredsedniško mesto v deželnem parlamentu pa predstavlja še dodatno uveljavitev SSk v levosredinski koaliciji in njeno pomembno dodano vrednost, ki bo v korist celotni slovenski narodni skupnosti v FJk.

Nov institucionalni uspeh SSk potrjuje še enkrat, da je pot samostojnega nastopanja po načelu  zbirne stranke uspešen in učinkovit način političnega uveljavljanja slovenske narodne skupnosti. Ta pot je prav v zadnjih letih žela pomembne uspehe, ki bi lahko bili še izdatnejši, če bi h temu pristopilo še več manjšinskih dejavnikov in seveda volilcev ter bi na tak način smotrneje uporabili volilni potencial, ki ga ima naša narodna skupnost.

Stranka SSk želi ta zgodovinski dosežek na primeren način proslaviti in obenem se zahvaliti vsem kandidatom, ki so svoj obraz, ime in priimek zastavili za letošnji volilni izziv, v katerem je bil dosežen nov uspeh. V ta namen bo najverjetneje prihodnji četrtek, 23. maja sklican razširjen Deželni svet SSk, ki bo zasedal v Nabrežini.

Deli