SSk čestitala Borutu Pahorju

V nedeljo, 2. decembra je Borut Pahor prepričljivo zmagal volitve za predsednika Republike Slovenije. Ob tej priliki sta mu deželna predsednica SSk Fulvia Premolin in deželni tajnik SSk Damijan Terpin poslala pismene čestitke:

“Spošt. Gospod Borut Pahor

V imenu Slovenske skupnosti, zbirne stranke Slovencev v Italiji Vam izrekava iskrene čestitke za zmago na predsedniških volitvah in voščiva Vam obilo dobrega dela ter uspehov pri opravljanju pristojnosti najvišje državne funkcije. Prepričana sva, da je Vaša dolgoletna politična izkušnja odlična podlaga za čimbolj povezovalno vlogo, ki jo slovenska družba in država še posebno potrebuje v današnjih časih. Težke gospodarsko in socialno krizo bo potrebno namreč premagati skupaj, v sodelovanju različnomislečih in s skupnim ciljem dviga slovenske časti v Evropi.

Čestitkam za volilno zmago in voščilom za uspešno delo pridružujeva še misel, ki zadeva Slovence v zamejstvu in po svetu. Vsi, ki živimo izven meja Republike Slovenije se čutimo in smo del slovenskega naroda. Stanje naše matične države nam je pri srcu, saj tudi od nje prejemamo pomembno pomoč za ohranjanje naših narodnih, jezikovnih in kulturnih korenin. Vloga Predsednika Republike je pomembna tudi za vse nas in prepričana sva, da boste to znali uspešno opravljati, saj ste v prejšnjih letih, kot evropski poslanec in predsednik vlade, znali vedno izkazati slovenskim rojakom v zamejstvu in po svetu primerno pozornost in konkretno pomoč.

Ob tej priložnosti Vas želimo tudi povabiti na osrednji trenutek naše stranke, na vsakoletni noveletni sprejem, ki bo letos 18. januarja v Gorici, v Palači Attems-Petzenstein. Zelo bi bili počaščeni Vaše prisotnosti.

Nadvse uspešno delo in prav prisrčen pozdrav!

Trst, 3. december 2012

 

Deželna predsednica SSk                                                                  Deželni tajnik SSk

Fulvia Premolin                                                                                Damijan Terpin

Deli