Decembra izpit za poslovodjo SSPPS

Začetka julija je na Uradnem listu Tržaško zdravstveno podjetje ASS1 objavilo javni razpis oz. natečaj za stalno zaposlitev poslovodje s strokovnim profilom psihologa-psihoterapevta za potrebe Slovenske socio-psiho-pedagoške službe, nakar je navidezno do danes vse mirovalo. Na razpis se je po neuradnih podatkih prijavilo lepo število kandidatov in kandidatk – tudi neslovensko govorečih, saj naj bi zdravstveno podjetje tudi v bodočem črpalo iz nastale lestvice. V prihodnjih tednih, vsekakor pa decembra meseca, bo stekla še druga faza selekcije, ki med drugim predvideva preverjanje ustreznega obvladanja slovenskega jezika. Tako je danes dopoldne v Deželnem svetu v sklopu časa , ki je odmerjen za vprašanja na takojšnji odgovor, deželnemu svetniku SSk Igorju Gabrovcu zagotovil podpredsednik Tondove vlade in odbornik za zdravstvo Luca Ciriani. Slednjega je Gabrovec opozoril na zavlačevanje postopka, saj so od začetka avgusta minili že skoraj štirje meseci. Obenem je slovenski deželni svetnik ponovno izpostavil vrsto odprtih vprašanj, ki bremenijo delovanje Slovenske socio-psiho-pedagoške službe, ki je, kot znano, po odstopu (pred več kot letom dni!) dr. Bercetove še vedno brez odgovornega poslovodje.

»Med tem je bila SSPPS prisiljena zapustiti dolgoletne in udobnejše prostore v ul. Farneto s selitvijo v ul. Vespucci pri Sv. Jakobu, ki so z razliko od prejšnjih odročni tudi glede na lokacijo slovenskih šol pri Sv. Ivanu« je med drugim poudaril Gabrovec in prav tako kritično opredelil pomanjkanje vsake razvojne vizije za razmah delovanja Službe na goriško in videmsko pokrajino. »Pred enim letom mi je takratni odbornik Kosic prav tako v avli Deželnega sveta zagotovil, da se bo SSPPS nekega dne selila v nove in dokončne prostore, ki naj bi jih uredili na območju nekdanje umobolnice pri Sv. Ivanu. Ta rešitev je točno tista, ki smo jo tudi sami evidentirali« je povedal Gabrovec »vendar obljubo še vedno ne spremlja noben časovni termin in tudi ni jasno, kje bo finančno izsušeno zdravstveno podjetje črpalo potrebna sredstva…«.

Deželni svetnik SSk se izrecno zahvaljuje strokovnim sodelavkam, ki so zaposlene v okviru SSPPS, saj kljub številnim težavam in v zadnjih letih tudi številčno okrnjeni ekipi, še vedno zavzeto opravljajo svoje poslanstvo in zagotavljajo čimbolj kvalitetno ponudbo, ki je v nenadomestljivo oporo slovensko govorečim otrokom, mladostnikom in njihovim družinam.  »Pričakovati je, da se bo postopek za stalno zaposlitev psihologa oz. psihologinje res v kratkem zaključil, kar bo predstavljalo prvi pomemben korak na poti utrditve in razvoja SSPPS« je zaključil Gabrovec, ki bo razvoj dogodkov okrog Slovenske službe še naprej spremljal z vso potrebno zavzetostjo.
Deli