Marilka Koršič o Travniku in parkirišču za vrtec v Pevmi

Na zadnjem zasedanju goriškega občinskega sveta, ki je potekal v ponedeljek 10. in torek 11. septembra je goriška svetnica SSk Marilka Koršič postavila tri svetniška vprašanja.

Najprej je župana Ettoreja Romolija seznanila z zadevo o dostopu do parkirišča pred otroškim vrtcem v Pevmi in pri tem ugotovila, da so se šolska vrata odprla po poletnih počitnicah, povečal se je promet in posledično nevarnost na cestah. Zaradi tega je župana ponovno vprašala kdaj se bodo začela dela za odprtje parkirnega prostora. Zagotovil, da bo dostop urejen je bilo že toliko, konkretnega pa ni bilo opravljeno še nič, tako da pevmski otroci in njihovi starši niso začeli v miru šolsko leto.

Drugo vprašanje je naslovila na odbornico Silvano Romano, saj Koršičeva ni še prejela odgovora glede  deželnega prispevka za enake možnosti, ki ga občina pričakuje.

Tretje vprašanje je zadevalo Travnik in gradnjo dvigala na goriški grad. Koršičeva je opozorila na pomanjkanje primerne sence, kar se je najbolj poznalo v poletnih mesecih. Cestišče je v stalnem popravilu, ker se tlak neprestano lomi in korito pred palačo prefekture je polno umazane vode, zaradi premajhnega pretoka, in še polno smeti. Še slabši je pogled na predor Bombi in na gradbišče za dvigalo na grajski grič. Nadalje so na panojih pred gradbiščem zapisani nekateri podatki o stroških in o trajanju del. Trajaneje je predvideno za 520 dni (začetek del 23.11.2010). Od samega začetka pa je že preteklo 650 dni. V tem smislu je svetnica Koršičeva vprašala za pojasnila glede spoštovanje roka za zaključek del (kdor bere, je opeharjen), če je predvideno podaljšanje roka ter če je zanje potrebna objava.

Deli