Do petka razstava Andreja Kosiča v Deželnem svetu FJk

V prestižnih prostorih palače Deželnega sveta v Trstu (Oberdankov trg 6) bo le še do petka, 7. septembra, dopoldne na ogled razstava akvarelov priznanega goriškega umetnika Andreja Kosiča z naslovom »Moja dežela, moj svet«.

Od junija meseca je na sedežu deželnega parlamenta FJk na ogled približno sto del različnih formatov iz zadnjih dveh desetletij Kosičevega ustvarjanja, ki je dejavno stopil v svet umetnosti v petdesetih letih minulega stoletja in bistveno pripomogel pri obnavljanju povojnega umetniškega življenja na Goriškem. Njegovo dolgo in uspešno ustvarjanje je zaznamovalo nad 110 osebnih in skoraj dvesto skupinskih razstav ter več pomembnih mednarodnih nagrad in priznanj. Andrej Kosič se je že v mladosti opredelil za figuralno slikarstvo in se predal navdihu narave. To velja tudi za tokratno razstavo, ki je posvečena čaru slovenske pokrajine od Alp do Jadrana, od panonske nižine do Dolenjske, predvsem pa Kras z žarečim rujem, Goriške z Brdi in Vipavsko dolino, prepredenimi vinogradi in posejanimi s cerkvicami na vzpetinah.

Razstavo, ki si je v poletnih mesecih ogledalo res veliko ljubiteljev umetnosti, spremlja priložnostni dvojezični barvni katalog, ki je na voljo brezplačno.

Trst, 5. septembra 2012

Deli