Portal intocka.si za pomoč slovenskim izseljencem

Družba za geodetsko svetovanje in storitve Geotočka d.o.o. je v sodelovanju z Slovensko izseljensko matico začela projekt za pomoč slovenskim izseljencem v zvezi z njihovimi nepremičninami v Sloveniji. V sklopu projekta je nastal portal za celovito pomoč slovenskim izseljencem. Načrt in portal podpira tudi Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Slovenski izseljenci so pogosto lastniki nepremičnin v Sloveniji. Težave imajo pri urejanju podatkov. Pogostokrat ne vedo katere nepremičnine so v njihovi lasti, želijo prodati, oddati ali kupiti nepremičnino, skrbi jih davek na nepremičnine, pogosto imajo napačne podatke v zemljiški knjigi (podatki lastnika – ime in naslov), nimajo urejene etažne lastnine, parcelnih mej, težave zaradi priposestvovanja, dedovanja,… Mnogi niso dobili obvestila o vrednosti njihove nepremičnine. Ne vedo na koga se obrniti.

Na enem mestu je ponujena celovita strokovna geodetska in pravna pomoč. Prav tako nudijo pomoč pri pridobivanju nepremičninskega posrednika pri prodaji, nakupu ali oddaji nepremičnin. Več na www.intocka.si.

Deli