V Gorici sprememba. Preferenco kandidatom SSk na listi Demokratske stranke.

Stranka Slovenska skupnost – zbirna stranka Slovencev v Italiji – poziva vse goriške volilke in volilce, da se 6. in 7. maja množično udeležijo občinskih volitev. Zgrešeno bi bilo, da se tej osnovni državljanski pravici odpovemo. O našem mestu moramo odločati sami. Pri tem ne pozabimo se poslužiti dvojezične volilne izkaznice.

Prav te občinske volitve predstavljajo edinstveno možnost, da v Gorici obrnemo stran in mestu omogočimo novo, bolj dinamično ter odprto prihodnost. Vse to zmore županski kandidat Giuseppe Cingolani, ki ima na svoji strani veliko navdušenja za nove izzive, ki čakajo mesto Gorico in celotni goriški čezmejni prostor.

Za prenovo Gorice ni dovolj nekaj lepotilnih posegov. Potrebno je novo ramišljanje in način dela. Gorica mora postati protagonist na deželni ravni in v čezmejnem sodelovanju. Nikakor ne gre pustiti drugim, da odločajo o našem mestu.

Skupaj s županskim kandidatom v to verjame tudi stranka SSk, ki za te volitve kandidira štiri pristne goričanke in goričane. Walter Bandelj, Alenka Drobež, Marilka Koršič in Božidar Tabaj so sprejeli povabilo SSk in kandidirajo na listi Demokratske stranke. Poleg poznanja mestnih stvarnosti in strokovnosti na njihovem področju, so na Gorico vezani s srcem. To je zagotovilo, da so vredni našega zaupanja. Prepričljivo jim oddajmo našo preferenco!

Dodatno zagotovilo, ki govori njim v prid je, da imajo za seboj edino slovensko, samostojno stranko, ki se že štiri destletja bori za uveljavitev pravic Slovencev v Gorici. Bandelj, Drobež, Koršič in Tabaj niso sami. Skupaj z njimi so še številni goričani in goričanke, s katerimi sestavljajo kakovostno skupino, ki se zavzema za goriško prenovo. Tako prenovo kjer bodo občani protagonisti mestnega razvoja.

Gorica, 4. maja 2012

Deli