Po 25 letih spet slovenskih župan. Poziv SSk za volitve v občini Devin-Nabrežina

Z nastopom volilnega molka se je formalno zaključila kratka a nadvse zanimiva volilna kampanja, po kateri bodo devinsko-nabrežinski občani in občanke do ponedeljka popoldne izvolili novega župana. Slovenska skupnost je že na primarnih volitvah prepričano podprla domačina Valdimirja (Vlada) Kukanjo, saj se nam z njim ponuja možnost izvolitve ponovno slovenskega župana. Slovenski župan je hkrati dvojezičen župan, saj od vseh edini popolnoma obvlada oba jezika in obe kulturi, ki se na tem območju stoletja prepletata in vzajemno oplajata. Zadnji slovenski župan v Nabrežini je bil Bojan Brezigar. Od takrat je minilo skoraj četrt stoletja.

Za izvolitev domačina Vlada Kukanje je potreben prav vsak glas. Vlada Kukanjo enotno podpira široka levosredinska koalicija, ki jo sestavlja kar šest list. Glas za vsako od list je istočasno glas za Kukanjo. Glasujemo tako, da prekrižamo simbol liste. Desno zraven lahko zapišemo tudi priimek (pozor: lahko oddamo le eno preferenco) slovenskega kandidata ali kandidatke za občinski svet.

Z volilno kampanjo se zaključi prva faza zbiranja podpisov pod peticijo, s katero devinsko-nabrežinski občani zahtevamo od upraviteljev cestnih in železniških odsekov, da postavijo protihrupne pregrade povsod tam, kjer se cesta-železnica približuje naseljem. Glavni pobudnik peticije je kandidat SSk za občinski svet Aleš Brecelj z Devina. Zbiranje podpisov se bo, skupaj s še drugimi politično-institucionalnimi pobudami na krajevni in deželni ravni, nadaljevalo tudi po volitvah.

Volitve bodo v nedeljo od 8. do 22. ure ter v ponedeljek od 7. do 15. ure. Na volišče gremo z veljavnim osebnim dokumentom in z volilno izkaznico. Kdor je nima, jo je izgubil ali na njej ni več prostora za volilne žige, mora novo dvigniti na županstvu, ki bo izjemoma odprto tudi v nedeljo z istim urnikom volišč.

Slovenska skupnost poziva k množični udeležbi. Starejši ali bolni, ki bi potrebovali pomoč, prevoz do volišč ali do županstva za dvig nove izkaznice, se lahko obrnejo na strankine kandidate ali pokličejo na telefonski številki 328 3625499 ali 348 5159966.

Nabrežina, 4. maja 2012

Deli