Krajevna sekcija SSk iz Nabrežine se predstavlja

Devinsko-nabrežinska sekcija Slovenske skupnosti bo predstavila svojo kandidatno listo v podporo županskemu kandidatu Vladu Kukanji v četrtek, 19. aprila, ob 19. uri v prostorih kmečkega turizma Lupinc v Praprotu. Dvanajstčlansko kandidatno listo samih slovenskih domačinov in domačink bo skupaj s sekcijskim tajnikom in nosilcem liste Edvinom Forčičem uvodoma predstavil deželni svetnik Igor Gabrovec, nakar bodo spregovorili sami kandidati. Uradni del srečanja bo sklenil skupni županski kandidat leve sredine Vladimir Kukanja, ki ga je Slovenska skupnost prepričano podprla že na primarnih volitvah. Sledila bo družabnost s pokušnjo značilnih kraških proizvodov, strankini člani in somišljeniki pa bodo imeli priložnost, da prispevajo predloge, ideje in vsebine za zaključni del volilne kampanje. 

Krajevna sekcija SSk je bila danes dopoldne z nekaterimi kandidati za občinski svet in svojo volilno postojanko prisotna na tradicionalni tržnici (semnju), ki se odvija vsak drugi torek v mesecu na trgu sv. Roka v Nabrežini. 

Prav tako bodo kandidati slovenske stranke sodelovali pri vseh koalicijskih pobudah, in sicer na večernih srečanjih (z začetkom ob 20. uri) z domačini danes v Mavhinjah (v osmici Paola in Marinke Antonič) in jutri v Cerovljah (v prostorih nekdanje osnovne šole Miroslava Vilharja). Sledila bodo srečanja tudi v ostalih vaseh in s stanovskimi organizacijami. 

Nabrežina, 17. aprila 2012

Deli