Mladi SSk v podporo ministrici Ljudmili Novak

Na slovenskih medijih smo brali o polemiziranju glede številnih potovanj ministrice Ljudmile Novak v “zamejstvo”. Zavedajoč se ekonomskih težav pri nas, v matici in drugod po Evropi, kjer so seveda pod tarčo prav tisti, ki zasedajo pomembne položaje, bi radi vseeno postavili piko na i znotraj te afere. 

Najprej bi radi poudarili dejstvo, da narod nima meja in da so ta razlikovanja glede na prisotnost neke “meje” precej neumestna. Mladi Slovenske skupnosti zato smatramo potovanja ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu popolnoma v skladu z njenim delom in poslanstvom na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Zelo nas žalosti, da slovenski mediji ustvarjajo napetost glede zadnjih delovnih obiskov ministrice Novakove, katere naloga je prav ta, da obiskuje in se zavzema za Slovence v Italiji, Avstriji, Hrvaški, na Madžarskem in okoli po svetu, nikakor pa ne ta, da sedi v pisarni v Ljubljani. To velja še posebno sedaj, ko je resor komaj prevzela. Saj vendar obiski v Trst in Celovec ne predstavljajo tako visokih stroškov.

Slovenci iz Italije obiske ministrice Novakove in drugih vladnih predstavnikov  izredno cenimo in podpiramo. Dejstvo, da je ministrica toliko na terenu, pomeni da pobliže spremlja problematike manjšine kot take, kar je vsem nam v veliko spodbudo in čast.

Srčno upamo, da bo slovenska vlada še naprej nudila tak posluh do manjšinskih problematik. Škoda bi bilo namreč to, če bi zmanjkala še ta pozornost, katero zelo potrebujemo in je pomanjkljiva še najbolj v osrednjem slovenskem medijskem prostoru.

Tomaž Špacapan

Deželni tajnik Mladih Slovenske Skupnosti

 

 

Deli