14. deželni kongres SSk

14. deželni kongres SSk

Preprosto protagonisti!

V letu 2011 je zapadel mandat deželnim organom Slovenske skupnosti – zbirne stranke Slovencev v Italiji. Po treh letih napornega a plodnega dela je torej prišel čas, da se naša stranka spet prenovi, bodisi v vsebini kot tudi v vodstvu. Tako eno kot drugo je pomembno. V ta namen je sklican 14. deželni kongres SSk, medtem ko sta se pokrajinska odvijala že v minulih mesecih.

Deželni statut stranke Slovenska skupnost določa, da ima deželni kongres pristojnost za izvolitev novih deželnih organov: deželni svet, deželno tajništvo, deželnega predsednika in podpredsednika ter deželnega tajnika in podtajnika. Obenem je najvišji organ stranke, kjer se določajo temeljne smernice za politično delovanje v naslednjem triletju.

Letošnji 14. deželni kongres SSk bo potekal v petek 27. in v soboto 28. januarja 2012. Prvi dan se bo odvijal na Devinskem gradu z začetkom ob 17. uri in bo zajemal izvolitev predsedstva kongresa, poročilo deželnega tajnika in pozdrave gostov. Naslednji dan, 28. januarja, se bodo dela kongresa nadaljevala v Bazovici (Dvorana Gospodarske zadruge Bazovica, nasproti cerkve in spomenika) z začetkom ob 9.30. Na vrsti bo vsebinski del z razpravo, s predstavitvijo morebitnih resolucij in kandidatnih list ter z volitvami vodstvenih organov stranke. Dela se bodo predvidoma zaključila s skupno družabnostjo.

Za vse tiste, ki ste bili na pokrajinskih kongresih imenovani za delegate, je prav tako pomemben drugi dan deželnega kongresa. Zato so delegati in delegatke še posebej vabljeni, da se ga aktivno udeležijo in s tem prispevajo k postavitvi temeljev za strankino delo v triletju 2012-2015.

Mogoče se bo pri tem postavilo vprašanje glede tradicionalnega novoletnega sprejema SSk. Ta prireditev je bila letos vključena v prvi dan 14. deželnega kongresa SSk in se bo torej odvijala na Devinskem gradu po zaključku uradnega dela kongresa.

Že sedaj se veseliva skupnega srečanja in dela, za vse nas!

Deželni predsednik SSk – Rafko Dolhar

Deželni tajnik SSk – Damijan Terpin

Deli