Minority SafePack je presegel milijon podpisov.

Zbirna stranka Slovencev v Italiji izraža veliko zadovoljstvo nad izredno zmago narodnih in jezikovnih manjšin v Evropi. Evropska državljanska pobuda Minority SafePack je namreč dosegla in presegla milijon podpisov šest dni pred uradnim rokom. Slovenija pa se je vpisala med države, ki so dosegle predvideni kvorum, kar je še poseben razlog za veselje in zadovoljstvo. Na dobri poti je tudi Italija, kjer se bo še v naslednjih dneh intenzivno nabiralo podpise, saj je tudi italijanski kvorum še vedno v dosegi in ravno naša dežela je pri tem odločilnega pomena.

SSk je od vsega začetka pristopila k tej pobudi in vzpodbujala vse pripadnike slovenske narodne skupnosti, da podprejo Minority SafePack. Ocena odziva je pozitivna in vztrajati je treba do konca, da število podpisov krepko preseže milijon, kar bo imelo dodatno politično teža v odnosu do Evropske komisije in Evropskega parlamenta. Obe glavni evropski ustanovi imajo sedaj dolžnost, da obravnavajo vprašanje zaščite narodnih in jezikovnih manjšin na evropski ravni ter da predlagajo ukrepe, ki bi to zaščito uravnovesilo.

Slovenska skupnost se zahvaljuje vsem, ki so oddali podpis za Minority SafePack in vsem tistim organizacijam ter društvom, ki so pomagali pri promociji pobude in pri zbiranju podpisov.

Deli