Sedaj je jasno kdo ohranja ideološke delitve v manjšini

Z obžalovanjem sprejemam vest, ki je prišla v javnost danes, da naj bi se v Doberdobu sedanje stranke večine v občinskem svetu že dogovorile za nastopanje na spomladanskih občinskih volitvah in pri tem izključile sodelovanje s Slovensko skupnostjo. Vest je toliko bolj grenka, ker vse do danes ni prišlo do nobenega uradnega srečanja, ki bi bilo po mojem skromnem mnenju nadvse potrebno. Ali je torej res, da se Slovenci na Goriškem, kar se tiče političnega udejstvovanja, kljub razlikam, ne znamo pogovarjati in ostajamo na ideoloških delitvah, ki jih je padec berlinskega zidu pokopal že pred dvajsetimi leti? Če bo stvar ostala na tem, kar je danes zapisano, je jasno, da nosijo, kot pred petimi leti, odgovornost levo usmerjene struje Slovencev na Goriškem.

Seveda stranka SSk ne bo vrgla puške v koruzo in je še zmeraj odprta za vse, ki bi na katerikoli način hoteli sodelovati, da se za naše občine oblikujejo zavezništva, ki bi prinesla prepotrebno svežino za upravljanje našega teritorija. V tem smislu apeliram na politične predstavnike v občini Sovodnje, da naj sprejmejo povabilo SSk in se predhodno dogovorimo o konceptu skupnega upravljanja.

Ravno v tem trenutku, ko se v naši deželi začenja reforma krajevnih avtonomij, je nadvse potrebno skupno razmišljanje in strategija, da bi na najboljši način ohranili v naših rokah upravljanje občin. Žal se verjetno tega v Doberdobu ne zavedajo.

Julijan Čavdek

Pokrajinski tajnik SSk za Goriško

Deli