Terpin in Gabrovec srečala Renzija

S firenškim županom Matteom Renzijem, ki se je danes  dopoldne mudil v Trstu v okviru volilne kampanje za tajniške primarne volitve Demokratske stranke, sta se v kavarni San Marco zadržala na krajšem pogovoru tudi deželni tajnik stranke Slovenska skupnost Damijan Terpin  in strankin deželni poslanec Igor Gabrovec.
SSk si ni vključila v kampanijo za primarne volitve DS, saj gre za interno politično debato te stranke, v katero slovenska zbirna stranka ni želela posegati. Predstavnika SSk pa sta izkoristila priložnost, da sta Renzija seznanila z značajem slovenske narodne stranke, ki je – tako kot sorodna stranka na Južnem tirolskem – sklenila obojestransko uspešen politično-volilni dogovor z Demokratsko stranko za državne in deželne volitve. 
Prihodnjo pomlad bodo na vrsti evropske in občinske volitve, ki ponovno predstavljajo izziv za obe partnerski stranki. Ne glede na končni izid primarnih volitev DS, ki bodo prihodnjo nedeljo, sta se Terpin in Gabrovec z Renzijem že okvirno dogovorila za srečanje začetka prihodnjega leta, zaželela pa sta mu tudi veliko uspeha na nedeljski preizkušnji.
Deli