Volimo enotno za SSk!

Čas volilnih shodov in srečanj se je zaključil in sedaj imajo besedo volilke in volilci, ki so poklicani, da v nedeljo in ponedeljek dajo novo vodstvo naši deželi Furlaniji Julijski krajini. Vsi skupaj se zavedamo, da je politika v globoki krizi in ne odgovarja na potrebe za zajezitev in premostitev hude krize. Vendar to ni razlog, da bi metali puške v koruzo. Demokracijo in družbeni razvoj lahko branimo le z aktivnim in dejavnim pristopom. Prvo tako dejanje pa so volitve. Zato celotno goriško tajništvo Slovenske skupnosti, zbrine stranke Slovencev v Italiji, poziva vse pripadnike naše narodne skupnosti, da se deželnih volitev udeležijo in se pri tem poslužijo dvojezičnih volilnih izkaznic, ki jih lahko dvignejo na občinskih uradih.

Slovenska skupnost je v volilnem okrožju kandidirala pet oseb. Vsi so poznani, zavedni in aktivni na raznih družbenih področjih politike, gospodarstva, kulture in sociale. V teh tednih so obsikali zares številne kraje in srečali veliko ljudi ter se seznanili z mnogimi, različnimi potrebami. Še včeraj smo se mudili v Romjanu in se seznanili s stanjem Slovencev v Laškem. Vsak od njih je vreden našega zaupanja, ker ima našo skupno usodo pri srcu.

Najbolj pomembno pa je, da podpremo simbol SSk in skupno krepko presežemo 1% ter dokažemo našo težo na deželni ravni. Pred petimi leti je SSk v goriškem okrožju dosegla 2,6% glasov, prepričan pa sem, da lahko uspemo ta odstotek bistveno zboljšati. To bi bilo pomembno za nas kot narodno skupnost in za celotno goriško pokrajino, ki potrebuje več pozornosti, več pristojnosti, več avtonomije.

Prav zaradi tega ne razpršujmo naše glasove, ne nasedajmo navideznim demagoškim rešitvam in volimo enotno za SSk. Naša skupna zmaga bo pripomogla k večji samozavesti in večjemu spoštovanju za vse nas.

 

Gorica, 19. april 2013

Pokrijnski tajnik SSk

Julijan Čavdek

Deli