Walter Bandelj opozoril oblasti o vzrokih za poplave

Goriški občinski svetnik Walter Bandelj se je pismeno obrnil na institucionalne predstavnike in jih opozoril na vzroke, ki pozročajo slabo odtekanje vode in nevarnost poplavljanja stanovanjskih objektov v Podgori. Pismo svetnika Bandlja je naslovljeno na goriškega župana Ettoreja Romolija, na goriško prefektinjo Mario Augusto Marrosu, na predsednika Dežele FJk Renza Tonda in na deželnega svetnika SSk Igorja Gabrovca.

V svojem pismu Bandalj poziva na takojšnje ukrepanje, saj so bile posledice poplav, ki so nastale v soboto, 27. oktobra zelo hude. Kljub temu, da smo bili priča res izrednemu nalivu, ni mogoče spregledati stanja določenih delov odtočnega sistema, ki niso primerno urejeni oziroma zadostno očiščeni.

Bandelj je svojemu pismu priložil tudi nekatere slike in pa pismo, ki ga je kot predsednik rajonskega sveta Podgora 14. julija 2009 naslovil na goriškega župana, goriško prefektinjo in na podjetje Irisacqua. Tudi takrat so se pojavile težave z odtokom vode, ki so prizadele nekatere občane v Podgori. V pismu so podrobno označeni kritični kraji, kjer je bil že takrat nujen poseg.

Deli