Površno obravnavanje pokrajin in občin

Zgolj finančni vidik ni zadosten kriterij, zato da se o pokrajinah in občinah, ki so predvidene po Ustavi razpravlja tako površinsko. Še posebej je to nedopustno, ko govorimo o javnih ustanovah, ki so najbolj blizu občanom za njihove vsakdanje potrebe in teritoriju, s katerim neposredno upravljajo. Upoštevati moramo najprej kaj vse te ustanove naredijo. V našem slučaju pa je razprava o ukinjanju pokrajin in majnih občin krivična do slovenske in furlanske narodne skupnosti, ki v teh ustanovah najdeta primeren prostor za upravno in politično predstavništvo.

V tem smislu bi goriškemu županu Ettoreju Romoliju in deželnemu svetniku Giorgiu Brandolinu svetoval naj si prebereta Evropsko konvencijo za varstno narodnih manjšin, ki jo je tudi Italija ratificirala z državnim zakonom. Še posebej bi opozoril na člen, s katerim se države podpisnice obvezujejo, da ne bodo spreminjale upravnih mej na škodo narodnih manjšin, ki živijo na tistem teritoriju. Isto opozorilo velja za 21. člen zaščitnega zakona 38/2001, kjer je prav tako določeno, da gre pri spreminjanju upravne strukture upoštevati kulturne in zgodovinske značilnosti.

Z izrednim zanimanje bi rad poslušal, kako si zamišljata spoštovanje zgoraj omenjeni členov.

Nad izjavami doberdobškega župana pa ostajam kratko malo zaprepaščen. Mislim, da so take trditve proti občinam, še posebno slovenskim, eno izmed katerih sam tudi vodi, popolnoma nedopustne. Še najbolj smešno je, ko se skuša potem popraviti in zahteva ustanovitev doberdobsko-sovodenjske občine. Kaj pa Števerjan? Mogoče je dobro, da se ta ukine, ker je na upravi drugačna politična opcija?

Resno mislim, da bi moral ob takih trditvah doberdobski župan Paolo Vizintin odstopiti s svojega položaja. Ča pa to ne namerava storiti sam, bi mu moral celotni občinski svet izglasovati nezaupnico.

Veliko mero modrosti in preudarnosti sta izkazali županji Sovodenj Alenka Florenin in Števerjana Franca Padovan, ki sta na resen način utemeljili pomen goriške pokrajine in majhnih občin. Pri ocenjevanju pokrajin in občin sta pravilno poudarili, kaj te ustanove tudi naredijo in kakšen je njihov pomen. Obe si zato zaslužita priznanje, da ne nasedata provokacijam in da hrabro branita upravno avtonomijo, ki nam pripada preko občin in preko pokrajine, kjer smo Slovenci zares pomenljivo zastopani.

Večkrat se ob raznih spomenikih in obletnicah spominjamo kako so se naši starši in stari starši borili za našo zemljo. Občinska avtonomija je sad tega boja. To si gre dobro zapomniti in kdor tega ne razume je bolje, da si resno vpraša vest.
Gorica, 17. julij 2011                                                      Julijan Čavdek

                                                                                   Pokrajinski tajnik SSk za Goriško

Deli