Miha Coren podžupan občine Dreka

_x000D_

Tiskovno sporočilo

_x000D_

 

_x000D_

SSk pozdravlja imenovanje Mihe Corena za podžupana občine Dreka

_x000D_

Priznanje županu Mariu Zufferliju

_x000D_


_x000D_

Stranka Slovenska skupnost pozdravlja pomembno odločitev, ki jo je sprejel Mario Zufferli, novoizvoljeni župan beneške občine Dreka, s tem, da je za njegovega podžupana imenoval Micheleja Corena. Ta nova pridobitev za SSk in za celotno slovensko narodno skupnost v Benečiji je izrednega pomena in predstavlja novo obdobje pri sodelovanju v upravi javnih ustanov ter občinskega teritorija.

_x000D_

Za Miho Corena je to primerno priznanje in nagrada za vso njegovo prizadevanje v korist Benečije. Njegovo udejstvovanje v marsikateri slovenski organizaciji je primerna popotnica za uspešno podžupansko službo. Še posebno gre izpostaviti njegovo pomembno delo kot predsednik odbora staršev pri Špeterski dvojezični šoli, kjer si je uspešno prizadeval za razvoj in uveljative te edinstvene šolske ustanove. Pri tem gre izpostaviti, da ostajajo še danes nekoliko nerazumljivi razlogi za njegovo zamenjavo.

_x000D_

SSk se želi javno zahvaliti županu Mariu Zufferliju za izkazano zaupanje. Obenem gre dolžnostna zahvala Micheleju Coren, ki se je pogumno izpostavil kot član SSk, kar je tudi dokaz, da so se časi in ozračje v Benečiji obrnili v bolj pozitivno klimo. To pa SSk smatra kot pozitivno priložnost za prepotreben razvoj beneških dolin v korist tamkajšnjemu prebivalstvu.

_x000D_

_x000D_

 

_x000D_

Trst, 26. maj 2011                                                        Deželno tajništvo SSk

_x000D_

Deli