SSk, uveljavitev Gabrovca nas veseli

Stranka Slovenska skupnost se veseli zmage levo-sredinskega kandidata, Igorja Gabrovca, na upravnih volitvah v devinsko-nabrežinski občini. Uveljavitev slovenskega župana, ne nazadnje, ker obvlada oba jezika in torej dobro pozna občutljivosti in problematike vseh v občini živečih skupnosti, predstavlja začetek novega poglavja pri upravljanju te kraške občine, ki ima velik razvojni potencial.
Ljudje so se na volitvah odločili za zamenjavo upravne večine še predvsem zaradi tega, ker v minulem mandatu obljubam niso sledila dejanja. Gabrovec je ljudi prepričal, ker je tesno povezan s teritorijem in ima za sabo dolgoletne politične izkušnje, ki bodo zelo dragocene pri upravljanju kompleksne občine, kakršna je devinsko-nabrežinska.
Liste in stranke, ki so ga podpirale, so ponudile možnost izbire prvovrstnih kandidatov in kandidatk, ki so verjeli v možnost zmage. Bili so zagnani in prepričljivejši od nasprotnikov, ki so bili še na predvečer volitev med sabo sprti in imajo v združeni Evropi še vedno težave z izobešanjem zastave sosednje države, v kateri se prepozna slovenska manjšina. Gre za simbolni »detajl,« ki veliko pove. Volivci, ki imajo vedno prav, so se odločili za spremembo. Kot zbirna stranka Slovencev je SSk zadovoljna, da so bili z osebnimi preferencami nagrajeni mladi in novi obrazi, ki so odraz teritorija. Ob skrb vzbujajočem dejstvu, da pada udeležba volivcev tudi na upravnih volitvah, so volivci jasno izrazili željo po prenovi. Prepričani smo, da bo nova upravna večina, ki bo občino vodila v naslednjih petih letih, uresničila pričakovanja in upe ljudi.

Deli