Novoletni sprejem SSk v znamenju bližnjih volitev

Jutri, 26. januarja, z začetkom ob 19. uri bo v prostorih gostilne Sardoč v Prečniku tradicionalni novoletni sprejem, ki ga vsako leto prireja zbirna stranka Slovencev v Italiji Slovenska skupnost. Gre za že pričakovano srečanje, ki ob začetku novega leta vsakič privabi številne člane, somišljenike in prijatelje SSk, pa tudi izvoljene javne upravitelje in politično-institucionalne predstavnike iz FJk, Slovenije in sosednjih držav.

Letošnjega sprejema se bodo med drugimi udeležili podpredsednik Dežele FJk Sergio Bolzonello, predsednik deželnega sveta Franco Iacop, minister Republike Slovenije Gorazd Žmavc, evropski poslanec iz vrst SVP Herbert Dorfmann, poleg seveda številnih poslancev različnih političnih strank in županov z obeh strani meje, ki so že potrdili svojo navzočnost.

Politični tajnik SSk Igor Gabrovec se bo v svojem nagovoru še posebej zaustavil na trenutnem položaju Slovencev v Italiji in bo spregovoril o političnih razmerjih, tako na krajevni kot tudi vsedržavni ravni ter o bližajočih se volilnih preizkušnjah.

 

Trst – Gorica – Videm, 26. januarja 2018

Deli