Rim odklonil faraonske projekte nove železnice Ronke – Trst

Slovenska skupnost, zbirna stranka Slovencev v Italiji, pozdravlja sklep pristojne rimske komisije, ki je izrazila odklonilno stališče do načrta o novi visokohitrostni železniški trasi od Ronk do Trsta. »Na Tržaškem je načrt predvideval opustošenje vasi pod Grmado, uničujočih posledic pa ne bi bila izvzeta niti druga naselja, ki naj bi jih podzemna trasa oplazila ali kar presekala. To je primer Nabrežine postaja, kjer naj bi visoko hitrostni vlaki ponovno zagledali luč in blazno vožnjo nadaljevali v smeri Trsta na popolnoma novem viaduktu. Prav tako neverjeten je bil načrt skoraj desetkilometrskega tunela od Križa do Trsta. Kraški rob je že danes dovolj, nestabilen, kar dokazujejo usadi pod sedanjo železnico in na cestnih odsekih. Škodi, ki bi jo tako načrtovana hitra železnica povzročila posameznikom (že samo sprejetje načrta bi pomenilo vzpostavitev novih omejitev na nepremičninah in torej premoženjsko oškodovanje lastnikov parcel) in skupnostim na površju, gre dodati še nepredvidljive posledice na onesnaževanje zraka zaradi povečanja prašnih delcev od izkopavanja in prevažanja materiala ter na ravnovesje neznane mreže podtalnih voda in črpališč pitne vode« je v izjavi za tisk poudaril deželni svetnik SSk Igor Gabrovec že leta 2012.

Načrt je bil po Gabrovčevem mnenju tehnično nepopoln, ekonomsko neizvedljiv in strateško že danes zastarel, kaj šele čez desetletja, ko naj bi se uresničeval. Edino realno in takojšnje bi bilo ponovno premoženjsko oškodovanje domačinov, ki so zato jasno izrazili svoje nasprotovanje in predlagali preprosto posodobitev sedanje železniške trase. Samo podjetje RFI priznava, da je železnica že danes premalo uporabljena.

»Zaskrbljujoče je, da železniško podjetje v teh letih ni namenilo niti eura za posodobitev obstoječe trase, ki pa bi po oceni mnogih že z majhnimi sredstvi dosegla čisto zadovoljivo raven hitrosti in tovorne zmogljivosti v luči potreb Trsta in njegovega zaledja« poudarja vodstvo stranke SSk.

Tiskovni urad SSk

Trst, 16. maja 2016 

Deli